Hulp bij het aankopen van een huis op La Palma. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Aankoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding kan erg wenselijk zijn bij het kopen van een woning in een omgeving waar je wellicht niet zo bekend mee bent. Een aankoopmakelaar kan je ondersteunen gedurende dit hele traject. Door een bemiddelaar in de armen te nemen, kan niet alleen een hoop tijd worden bespaard, maar bovenal veel geld; je kunt al snel duizenden euro's besparen.

Als Nederlander op de Spaanse huizenmarkt ben je extra kwetsbaar, omdat je de Spaanse gebruiken niet kent, je zou dus gemakkelijk slachtoffer kunnen worden van de verkopende partij.

Onafhankelijkheid
Een ander groot voordeel van onze Nederlandse makelaar is zijn onafhankelijkheid. Wij richten ons uitsluitend op de aankoop van woningen, waardoor onze makelaar te allen tijde zuiver te werk. Andere makelaars zijn vaak zowel aankoop- als verkoopmakelaar, waardoor ze twee partijen tegelijk dienen.

Taken aankoopmakelaar

  • De aankoopmakelaar begeleidt jou bij de bezichtiging(en), afhankelijk van je wensen. Je kunt bijvoorbeeld zelf woningen bekijken en pas wanneer je een woning wellicht interessant vindt de aankoopmakelaar inschakelen, maar je kunt er ook voor kiezen de aankoopmakelaar al in de oriëntatiefase in te schakelen.
  • De aankoopmakelaar bekijkt bij deze bezichtigingen de technische aspecten, de voor- en nadelen van de woning en eventuele uitbouw- of verbouwingsmogelijkheden.
  • De aankoopmakelaar voert een omgevingsscan uit.
  • De aankoopmakelaar doet onderzoek naar het bestemmingsplan, waardoor bekend wordt wat de toekomstplannen zijn.
  • De aankoopmakelaar controleert de woning op gebreken. In Spanje is de verkoopmakelaar niet verplicht over de verborgen gebreken te vertellen, de aankoopmakelaar kan dat voor jou uitzoeken.
  • De aankoopmakelaar adviseert je over de meest optimale aankoopfinanciering en bijbehorende verzekering.
  • De aankoopmakelaar brengt je in contact met een notaris en begeleidt bij het afhandelingsproces.

Contact

Je kunt contact opnemen met de aankoopmakelaar via ons contactformulier.