Hulp bij het aankopen van een huis op La Palma. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

La Palma

La Palma: bergen, vulkanen, bossen en stranden, een tropisch regenwoud, gezellige dorpen en indrukwekkende uitzichten. La Palma is de ideale bestemming wanneer je houdt van mooie natuur, rust en kleinschalige gezelligheid. Het eiland is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden ten noordwesten van Afrika in de Atlantische Oceaan en heeft een oppervlakte van 729 km². Het eiland heeft veel minder toeristen dan de andere eilanden en leeft vooral van de landbouw, met bananenteelt als hoofdproduct. Naast bananen wordt er ook tabak en suikerriet verbouwd.

De inwoners van La Palma worden Palmeros genoemd. Dit zijn er ca. 85.000. Een kwart van hen woont in de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. Een andere belangrijke plaats ligt in het westen van het eiland: Los Llanos de Aridane. In deze twee steden zijn ook de meeste toeristische bezienswaardigheden. Santa Cruz wordt zelfs als een van de mooiste plaatsen van de Canarische Eilanden beschouwd, met historische panden en bijzondere gebouwen. In de heuvels boven de hoofdstad ligt het bedevaartsoord Las Nieves, met het 17de eeuwse Santuario de la Virgen de las Nieves.

Nationaal park Caldera de Taburiente
Dit is een natuurgebied, ontstaan door verschillende vulkaanuitbarstingen met wanden van 2 km hoog, het hoogste punt is op 2423 meter hoogte. De Caldera heeft een doorsnede van ca. 10 km. De top is met de auto bereikbaar.

Los Tilos
Los Tilos is een laurierbos dat in 1983 door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Los Tilos is 5 km² groot en bestaat uit oude laurierbomen en regenwoud. Het bos heeft een indrukwekkende schoonheid en is een ideaal bos voor wandelaars.

Klimaat
La Palma heeft het weelderig groen te danken aan de hoeveelheid regen dat met name in de wintermaanden valt. Het klimaat varieert echter op verschillende plaatsen op het eiland. Zo kennen Puerto Naos en Tazacorte een hoog aantal zonuren per jaar, terwijl het in de hoger gelegen gebieden kan sneeuwen.

Daarnaast bestaat er op La Palma een groot verschil tussen het zuiden en noorden van het eiland. Dit klimaatverschil wordt veroorzaakt door de vulkaankrater Caldera de Taburiente. Deze bevindt zich in het midden van het eiland waardoor er in het noorden een tropisch klimaat heerst met veel vegetatie en een groen landschap. Het zuiden is een stuk droger en kaler. De vulkaankrater houdt namelijk de wolken tegen die vanuit het noorden komen, waardoor de meeste neerslag aan de noordkant valt.

In de winter ligt de temperatuur rond de 18 graden, in de zomer rond de 24 graden. In de zomermaanden juli en augustus valt er geen regen, in de wintermaanden kan er ca. 60 mm per maand vallen.

Hoofdstad Santa Cruz de la Palma
De hoofdstad heeft 18.000 inwoners en ligt aan de oostkust van La Palma. Rond 1500 was de haven van Santa Cruz de la Palma de springplank voor schepen naar Amerika. Nu is de haven slechts in gebruik voor vrachtvervoer (vooral bananenexport) en voor de veerboot naar Tenerife en La Gomera. Het centrum bestaat uit nauwe straatjes, mooie pleintjes met terrasjes en een boulevard langs de oceaan met restaurants en cafés.

Overige informatie La Gomera:

 • De valuta in La Palma is de euro;
 • Op La Palma is het een uur vroeger dan in Nederland;
 • Op La Palma wordt Spaans gesproken;
 • De gebruikelijke fooi is ca. vijf tot tien procent;
 • Het kiesnummer voor Nederland vanuit La Palma is 0031;
 • Bij noodgevallen kun je 112 bellen, voor een ambulance bel je 061, voor de brandweer 080;
 • Het gebruikelijke voltage op La Palma is 220 Volt-wisselstroom;
 • Voor het drinken van water kan men beter kiezen voor water uit flessen dan voor leidingwater;
 • Gedurende het gehele jaar is het mogelijk te reizen van en naar La Palma;
 • De zonkracht is aanzienlijk hoger op La Palma;
 • Het vliegveld van La Palma bevindt zich in de hoofdstad. Vanaf Schiphol vliegen er verschillende vluchten van en naar La Palma;
 • Alle hoofdwegen zijn in goede conditie, geasfalteerd maar wel bochtig;
 • Topless zonnen gebeurt wel, maar wordt niet toegejuicht door lokale bewoners;
 • Haast is vrij onbekend op La Palma, de eilandbewoners kennen een langzamer tempo dan dat wij gewend zijn;
 • Het ziekenhuis bevindt zich in Buenavista, er zijn echter meerdere gezondheidscentra op het eiland.

Contact

Voor contact met de aankoopmakelaar kun je ons contactformulier invullen.