Hulp bij het aankopen van een huis op La Palma. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Aankoopproces

NIE-nummer
Voordat je een huis mag kopen op La Palma moet je in het bezit zijn van een NIE-nummer. Dit is vergelijkbaar met het Nederlandse Burgerservicenummer. Dit moet gebeuren binnen drie maanden na aankomst in Spanje. Het is dan ook verstandig dit nummer op tijd aan te vragen, aangezien het wel een paar weken kan duren voordat je jouw NIE-nummer krijgt toegestuurd. Het NIE-nummer kan worden aangevraagd op het volgende adres:

Unidad de Extranjeros en Santa Cruz de La Palma
Avda. Marítima, 2
38700 - SANTA CRUZ DE LA PALMA
Telefoon: 922 993 004
Fax: 922 416 443


Let op
De Spaanse regels zijn minder streng dan de regels in Nederland. De rol van de notaris is in Spanje beperkt en de verkopende partij is bijvoorbeeld niet verplicht verborgen gebreken te melden.

Daarnaast koopt men in Spanje niet de woning maar de grond, en daarmee het onroerend goed dat op die grond staat. Het kan dus voorkomen dat een stuk grond in handen is van meerdere eigenaren. In de eigendomsakte staat beschreven wie de eigenaar is en welk registratienummer is opgenomen in het onroerend goed register.

Aankoopproces

Bezichtigen woning
Heb je een woning op het oog? Je kunt er dan voor kiezen deze woning zelf te bezichtigen. Wanneer je na deze bezichtiging nog steeds enthousiast, of zelfs enthousiaster bent over de woning, raden wij aan een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze kan je meer vertellen over de technische staat van de woning en eventuele (verborgen) gebreken. Uiteraard kan de makelaar ook in een eerder stadium al worden ingeschakeld, dit is afhankelijk van jouw wensen.

Een korte omschrijving van de totale begeleiding van de aankoopmakelaar vind je op de pagina 'aankoopmakelaar'.

Onderhandelingen
Er kan een bod worden uitgebracht wanneer je een woning wellicht zou willen aankopen. Op dat moment starten de onderhandelingen. Een aankoopmakekaar is gespecialiseerd op dit gebied, hier kunnen grote bedragen worden bespaard. Naast de prijs gaan de onderhandelingen ook over andere zaken, zoals ontbindende voorwaarden en eventueel over te nemen roerende zaken.
Schakel je een aankoopmakelaar in, let er dan op dat deze uitsluitend voor jou aan het werk is. Onze makelaar is uitsluitend aankoopmakelaar, hij verkoopt dus geen woningen en behartigt daardoor enkel
jouw belangen.
Wanneer je onze aankoopmakelaar inschakelt, zal deze jou op de hoogte houden van iedere voortgang. Voor vragen of extra informatie aan de aankoopmakelaar kun je contact met hem opnemen.

Reservering
Het is in Spanje gebruikelijk dat de woning door de kopende partij wordt gereserveerd wanneer een prijs overeengekomen is. Er wordt dan een reserveringsovereenkomst getekend waarbij de kopende partij een bedrag aan de verkopende partij betaalt. Door deze reservering kan de woning niet meer aan derden worden aangeboden. Na deze reservering stelt de verkopende partij de koopakte op om de koop te bevestigen. De aanbetaling van de koopakte bedraagt tien procent van de aankoopprijs. Hier wordt het reserveringsbedrag van afgetrokken.

Overdracht
De overdracht vindt na de aanbetaling bij de notaris plaats. Hiervoor dien je een bankcheque (voor de overige kosten), een bewijs van betalingen, jouw NIE-nummer en je paspoort mee te nemen. Je ontvangt een kopie van de koopakte, de originele versie wordt opgestuurd naar het Registro de la Propriedad. Jouw naam wordt vervolgens ingeschreven op de kadastrale akte.

Je bent rechtmatig eigenaar van het stuk grond op het moment dat je bent ingeschreven op de kadastrale akte.

Contact

Dit was het aankoopproces in een notendop. Het is begrijpelijk dat je vragen hebt. Je kunt hiervoor vrijblijvend het contactformulier invullen.